Stukwerk is beschikbaar in verschillende soorten en kleuren. Deze zijn toepasbaar in verschillende technieken en effecten. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van uw smaak. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de keuze. Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 06 - 48 10 93 87 of via info@dewolfstukadoor.nl. De meest gangbare technieken zijn hieronder met tekst en uitleg opgesomd:

Glad pleisterwerk
Glad pleisterwerk is een eenlaags bewerking met gips, alleen geschikt voor binnenshuis, met een dikte die varieërt van 2 mm tot 20 mm. Dit  pleisterwerk wordt veelal gebruikt om metselwerk of oude stuklagen glad te krijgen. Nadat de wanden en/of plafonds glad gemaakt zijn, wordt er meestal vaak als afwerking voor een sauswerk gekozen, zoals verkregen wordt met latex spuiten.

Plafonds
Plafonds kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, afhankelijk van het materiaal en uiteraard van uw wensen. U kunt kiezen voor een gladde afwerking van uw plafonds of een fijne of grove structuur (schuurwerk). Combinaties van schuurwerk, stukwerk en sierpleisters kunnen uw hele plafond een andere look geven.

Sierpleister
Sierpleister is een produkt met een zeer fraaie, korrelige structuur. Er is keuze uit de korreldikte’s 1 mm, 1,5 mm en 2 mm of anders aangeduid extra fijn, fijn en middel. De sierpleisters zijn leverbaar in iedere gewenste kleur. Hedendaagse sierpleisters zijn hard, stootvast en zijn bovendien door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen een verfbeurt niet noodzakelijk maken. Sierpleister is na 48 uur pas volledig uitgehard, dus voorzichtigheid na het aanbrengen is geboden. Sierpleister is overschilderbaar en schoon te maken met alle soorten schoonmaak/reinigingsmiddelen.

Spachtelputz
De meest gebruikte sierpleistersoort is Spachtelputz. Spachtelputz is verkrijgbaar in verschillende diktes variërend van 1,0 tot 3,0 mm. Deze methode is erg veelzijdig doordat het materiaal te mengen valt met verschillende soorten kleuren. Zo heeft u een keuze uit vele sferen, tegen een schappelijke prijs. Om u de 5-jarige garantie op het geleverde werk te kunnen garanderen gebruiken wij uitsluitend materiaal van hoogwaardige kwaliteit.

Latex spuiten
Ouderwets rollen is niet meer van deze tijd. Het zorgt vaak voor banen of strepen, is niet nauwkeurig, arbeidsintensief en ook nog een inefficient (en dus duur). De oplossing is een airless verfspuitsysteem. Dit systeem zorgt voor een regelmatige verfstructuur en een egale laagdikte.
Zeer belangrijk bij het spuiten met deze techniek is de ondergrond. Voor het airless-spuitwerk dient deze volledig vlak en strak te zijn: onregelmatigheden in de ondergrond zullen te allen tijde moeten worden weggewerkt.

Het aanbrengen van latex met een airless spuit heeft vele praktische voordelen:

Airless spuiten heeft nog een ander groot voordeel: door de efficiente spuittechniek en een hoge productiesnelheid bent u goedkoper uit. Latexspuiten is een prima alternatief, óók voor uw portemonnee.

Schuurwerk
Schuurwerk behoort tot het traditionele vakwerk van de stukadoor. Het heeft een prachtige zanderige oppervlakte met een draaiende schaduwwerking op uw plafond. Het droogt egaal wit op en hoeft niet meer gesausd. te worden.
Schuurwerk kan aangebracht worden met een dikte variërend van 5 tot 10mm en moet in een keer aangebracht en afgewerkt worden door de stukadoor om een mooi egaal schaduweffect te creëren. Schuurwerk is niet stootvast en daarom minder geschikt voor wanden. Het aanbrengen van schuurwerk vereist zeer veel ervaring en dient snel te gebeuren.

Sierlijsten / Ornamenten
Sierlijsten komen we vooral tegen in oudere huizen maar zullen we steeds vaker gaan zien in moderne interieurs. Sierlijsten, kooflijsten en rozetten geven een strakke kamer rust en uitstraling. Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand-plafond) en perklijsten (op plafond of wand).De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar.
Sierlijsten worden aangebracht op plafonds, wanden en deuren en er is volop keuze in verschillende stijlen. Strak en modern, maar ook veel krullen en rondingen. Rozetten op het plafond, pilasters op de wanden en zelfs zuilen kunnen geplaatst worden. Dankzij die enorme keus is er voor iedere smaak wel een oplossing.

Kortom: Een eenvoudige, maar heel doeltreffende methode om je interieur net dat beetje extra te geven.